10 april 2018

CCV op Euregionale Veiligheidsdag Heerlen

De pleinen van Heerlen-centrum zijn zaterdag 12 mei het kloppend hart van de Euregionale Veiligheidsdag. Grote en kleine organisaties die te maken hebben met veiligheid presenteren zich dan aan het publiek. Ook het CCV is aanwezig op de veiligheidsdag om voorlichting te geven over woninginbraakpreventie.

Demonstraties

Politie, brandweer en de ambulancedienst, maar ook Defensie en de Koninklijke Landmacht laten zich zien met spectaculaire voertuigen en demonstraties. Maak nader kennis met het Rode Kruis, slachtofferhulp en de reddingsbrigade.

VR-brillen

Verschillende organisaties presenteren zich op een informatiemarkt en speciaal voor senioren wordt een ouderenplein ingericht. Ook het CCV is aanwezig en geeft informatie over woninginbraakpreventie. Met VR-brillen van het CCV kunnen bezoekers virtueel een babbeltruc ervaren en leren hoe ze dit kunnen voorkomen. Experts van het Politiekeurmerk Veilig Wonen geven praktische tips en uitleg over het keurmerk zodat inwoners zelf weten wat ze kunnen doen om veilig te wonen.

Speurtocht

De dag wordt mede ondersteund door ondernemers. In diverse winkels kan worden meegedaan aan 'het boevenpad', een thematische speurtocht voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. De Euregionale Veiligheidsdag wordt officieel door de burgemeester geopend om 10.30 uur op het Burgemeester van Grunsvenplein en eindigt om 17.00 uur.

Wilt u ook dat het CCV op uw veiligheidsdag aanwezig is? Mail naar hic@hetccv.nl.