2 januari 2018

Donkere dagen actie Schadewijk Oss groot succes

Eind december vond de donkere dagen actie plaats in de Schadewijk in Oss. Het stijgende aantal woninginbraken in deze wijk was aanleiding voor de actie. De actie was een groot succes.

De gemeente Oss, Politiekeurmerk Veilig Wonen, de wijkraad en woningcorporatie Brabant Wonen werkten samen in deze actie om bewoners te stimuleren maatregelen te nemen tegen woninginbraak. 

Witte voetjes

Op de bewuste donkere avond hebben 18 personen zich ingezet voor de Schadewijk. Zo'n 4 personen trokken te voet de wijk in voor de zogeheten witte voetjes actie: flyers in de vorm van een voetafdruk (van een inbreker) werden overhandigd aan inwoners die het inbrekers te makkelijk maken om binnen te komen. Denk aan huizen die er onbewoond uitzien, waar ramen openstaan of waar het hang-en-sluitwerk niet voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk.  

Roadblocks 

Anderen bemanden roadblocks op de kruising van de Professor Regoutstraat en de Gerrit van der Veenstraat. Bij de roadblocks wordt het inkomende verkeer gecontroleerd op het doel van hun bezoek aan de wijk. Vaak vallen bij dit soort acties ongenode gasten door de mand. Zij geven een valse naam op, kunnen zich niet legitimeren of ze hebben inbraakmaterieel bij zich. De handhavers hebben zeker 250 mensen kunnen aanspreken en dit leverde voornamelijk positieve reacties op. 

  • Benieuwd naar het aantal woninginbraken in uw postcodegebied? Check de website van de politie.
  • Het CCV stelt diverse communicatiematerialen gratis ter beschikking voor het voeren van dit soort acties. Neem een kijkje op onze website