27 juli 2017

Meerderheid verzekeraars belonen inbraakpreventie

Ruim de helft van verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden, beloont verzekerden die hun woning goed beveiligen. Uit onderzoek van het Inboedelverzekering Informatie Centrum onder 34 verzekeraars blijkt dat 58,8% van de verzekeraars een korting geeft bij een goede beveiliging van een woning. Het gemiddelde kortingspercentage is 13,3%.

Veiligheidscertificaten

Om in aanmerking te komen voor korting op de inboedelverzekering, moet men de woning zodanig aanpassen zodat deze voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en/of het BORG-certificaat. De voorwaarden voor beide certificeringen verschillen onderling. Het is dus mogelijk dat verzekeraars verschillende beveiligingseisen stellen aan de woning.

Kortingen op inboedelverzekeringen lopen bij verzekeraars uiteen van 5 tot 20%. De meeste verzekeraars bieden een korting van 10 of 15% wanneer de nodige veiligheidscertificaten zijn behaald.

PKVW-certificaat

Wilt u het PKVW-certificaat halen? Schakel dan 1 van de erkende PKVW-bedrijven in. Een overzicht hiervan vindt u bij 'Vind een Politiekeurmerk expert'.