19 april 2017

Rouveen start met Waaks

In de Drentse plaats Rouveen is onlangs het startsein gegeven aan 3 hondenbezitters voor Waaks. Meedoen aan Waaks betekent dat hondenbezitters extra alert zijn op verdachte situaties en deze situaties melden bij de politie. Hierdoor kan de politie snel handelen wat de pakkans vergroot.

Oren en ogen van de politie

"De politie stelt alles in het werk om woninginbraken te voorkomen en inbrekers te pakken. Maar dit kan de politie niet alleen. Daarom is het fijn dat deze mensen de oren en ogen van de politie kunnen zijn met Waaks", aldus burgemeester Segers van de gemeente Staphorst

Bel 112

De politie gaat op pad met halsbandjes om hondenbezitters te vragen bij een verdachte situatie 112 te bellen. Hondenbezitters komen op verschillende tijdstippen van de dag buiten en kennen de wijk goed. Oplettendheid tijdens het uitlaten van de hond kan de pakkans van inbrekers door de politie vergroten en erger voorkomen.

Wilt u ook starten met Waaks in uw gemeente? Op de website van het CCV vindt u tips over hoe u dat kunt doen. En wellicht bestaat Waaks ook al in uw wijk en kunt u aansluiten.