6 september 2018

Werk mee aan de Funda-voucher met gratis woningcheck voor nieuwe woningeigenaren

De Nederlandse huizenmarkt is volop in beweging. Gemiddeld wordt een koophuis in 2018 verkocht voor € 288.000, ten opzichte van € 230.000 in 2012. Ook de gemiddelde verkooptijd van een huis is veranderd. In 2018 duurde het gemiddeld 45 dagen voordat een huis verkocht was, waar dat gemiddeld 180 dagen duurde in 2013. Maar hoeveel trotse nieuwe woningeigenaren denken na hun aankoop aan de beveiliging van hun woning? Een interessante vraag die aanleiding was voor het ministerie van Justitie en Veiligheid om alle PKVW-bedrijven te vragen mee te doen aan een pilot voor nieuwe bewoners.

Doe mee aan de PKVW-pilot 'Funda voucher'

Funda geeft vanaf 1 september 2018 een 'verhuisdoos' uit. Deze verhuisdoos voor nieuwe bewoners zit boordevol:

  • informatie
  • vouchers
  • gadgets

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) mag daarin niet ontbreken. Daarom doet het CCV een PKVW-voucher in deze doos waarmee nieuwe woningeigenaren een gratis beveiligingsadvies kunnen laten uitvoeren door de PKVW-expert bij hun in de buurt.

Gratis PKVW-woningcheck tot eind 2018

Funda verstrekt de doos aan 1.000 kersverse woningeigenaren die tussen september en december 2018 een huis kopen ergens in Nederland. Jouw medewerking als PKVW-bedrijf is heel belangrijk. Levert men de voucher bij jouw bedrijf in? Dan vragen wij jou of je bij de betreffende woning gratis een PKVW-woningcheck wilt doen. Wij beseffen dat er PKVW-bedrijven zijn die dit al gratis aanbieden, maar we weten ook dat er PKVW-bedrijven zijn die hier kosten voor in rekening brengen. 

Grotere naamsbekendheid PKVW

Medewerking is ook belangrijk, omdat het Politiekeurmerk Veilig wonen daardoor naamsbekendheid genereert bij de nieuwe bewoners. Na december 2018 wordt het succes van deze actie bepaald. Nieuwe woningeigenaren kunnen tot 31 december 2018 hun voucher verzilveren bij een PKVW-bedrijf. Vragen over deze actie of heb je bezwaar om hieraan mee te werken? Mail naar PKVW(at)hetccv.nl