5 juni 2018

Woonbond adviseert Politiekeurmerk Veilig Wonen

De Woonbond, belangenorganisatie voor Nederlandse huurders, publiceert een aanvulling op de brochure Lokale prestatieafspraken uit 2015. Hierin worden actuele onderwerpen aangedragen voor de onderhandelingen tussen woningcorporaties en gemeenten in het komende najaar. 1 van de onderwerpen is het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Premiekorting

De woonbond adviseert woningcorporaties bij de aanpak van een wooncomplex altijd een Politiekeurmerk Veilig Wonen te behalen. Het kan de huurder direct geld schelen door premiekorting op de inbraakverzekering van verschillende verzekeraars. De kortingen kunnen oplopen tot wel 10 tot 20% per jaar. "Je boekt direct resultaat en het is heel concreet", zo stelt de Woonbond in hun brochure.

Erkenning voor de kwaliteit

"Wij zijn natuurlijk heel blij met deze toevoeging in de nieuwe brochure van de Woonbond", zegt Susanne Schat, projectleider Politiekeurmerk Veilig Wonen van het CCV. "Het draagt niet alleen bij aan een veiliger woongenot voor hurend Nederland, maar het is ook een erkenning voor de kwaliteit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de vakmannen die hierop aangesloten zijn."