bewoners - wat kan ik zelf doen - senioren 

Senioren

Veilig wonen voor senioren

Echtpaar met laptop op schoot

Ouderen voelen zich vaker onveilig en het doelwit van criminaliteit. Gelukkig kunt u zelf uw veiligheid en een veilig gevoel vergroten. 

Gratis digitale training Veilig Wonen

Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wil zetten? Wat weet u over babbeltrucs? Welke vluchtroute neemt u als er brand is? 

Leer in de eenvoudige korte digitale training ‘Veilig Wonen’ wat u zelf kunt doen om veilig te wonen. Gewoon thuis, achter uw computer en eventueel samen met een familielid. Doe de gratis training op www.woonveiliger.nl/elearning.

Meer informatie over veiliger wonen voor senioren

Hieronder vindt u informatie over veiliger wonen, veiligheid op straat en hoe om te gaan met oplichters aan de deur. 

Politie en ouderenorganisaties organiseren regelmatig bijeenkomsten over inbraakpreventie. Wellicht is er binnenkort één bij u in de buurt. Informeer er naar bij uw ouderenbond of wijkagent.

Beleef een babbeltruc met 360° video 

Een babbeltruc begint eerder dan u denkt. Dat is het thema van een nieuwe video die het CCV ontwikkelde in samenwerking met UnieKBO. In de film staat een dame centraal die boodschappen doet en slachtoffer wordt van een babbeltruc. U ziet precies hoe de dader te werk gaat en wat u kunt doen om een dergelijke situatie te voorkomen.

 

Het is een zogenaamde 360° video. Dit betekent dat van alle kanten is gefilmd. Hierdoor kunt u rondkijken en krijgt u het gevoel dat u zich in dezelfde omgeving bevindt als het slachtoffer én de dader. U kunt de film via YouTube bekijken met een speciale Virtual Reality-bril of door uw smartphone of tablet rond te bewegen.